Sådan bruger vi digitale løsninger
eHospitalet bruger forskellige digitale løsninger. De gør det nemt og fleksibelt for dig at modtage sundhedstilbud fra eHospitalet.
For dig betyder det, at du for eksempel kan have en samtale med lægen eller sygeplejersken via video. Eller du kan måle dit eget blodtryk, og sende resultatet ind til en sygeplejerske i eHospitalet.
Vores kommunikation og sundhedstilbud foregår via sikre IT-forbindelser. Det gælder både for vores digitale løsninger, og når vi skriver til dig på sms og e-mail.
Alle kan være med
Vores digitale løsninger er meget stabile og brugervenlige. Du skal ikke have særlig viden om IT, video eller andre digitale løsninger.
Inden du modtager et sundhedstilbud, vil en medarbejder fra eHospitalet hjælpe dig godt i gang med netop den løsning, du skal bruge. Hvis det er video, kan I for eksempel lave et testopkald.
I et videomøde kan du trygt og sikkert tale med din behandler. Videomødet afholdes nemlig i et sikkert virtuelt møderum, der er beskyttet via krypterede linjer.
Fordele ved videomøder
- Du kan mødes med din behandler uanset, hvor I befinder jer
- Et møde kan lettere passes ind i en travl hverdag med for eksempel skole og arbejde
- Pårørende kan deltage i videomødet, uden at de behøver at tage fri fra arbejde
- Du sparer transporttid.
Et videomøde giver også mulighed for, at du kan mødes med flere parter på en gang. Det kan være parter, der har betydning for din behandling eller dit forløb, for eksempel medarbejdere fra regionens øvrige sygehuse, psykiatrien eller kommunen.
Hvornår bruger vi video?
- Stuegang: når du er indlagt i dit eget hjem, på orlov eller indlagt på en kommunal akutplads
- Konsultation: når du som indlagt eller kronisk syg, skal have en længere samtale med din behandler
- Rådgivning: når du indgår i et længerevarende forløb eller skal have specifik faglig rådgivning.
Hvad kræver det?
For at deltage i et videomøde skal du enten have en smartphone, en tablet eller en computer med et kamera og internetforbindelse. Du skal ikke have særlige IT-kompetencer.
Vores medarbejder i eHospitalet hjælper dig godt i gang. Inden jeres første videomøde, kan I eksempelvis foretage et testopkald, så du er helt tryg ved at deltage i videomødet.
I pjecen "Videomøde for borgere og patienter" kan du få gode råd til opsætning af udstyr. Du kan også læse, hvad du skal gøre, hvis teknikken ikke virker.
Måling i eget hjem betyder, at du selv indsamler data om dit eget helbred, og at eHospitalet kan få adgang til dine data over afstand.
Du kan for eksempel selv måle blodtryk, vægt, blodsukkermåling, infektionstal og iltmætning i blodet med videre.
Det er læger og sygeplejersker fra eHospitalet, der modtager dine målinger. På den måde kan de holde øje med din tilstand, og eventuelt ændre på din behandling, hvis det bliver nødvendigt.
Fordele ved måling i eget hjem
- Bedre mulighed for at leve et aktivt liv tæt på dine nærmeste
- Mere viden om de forhold, som du måler på.
Måling i eget hjem giver også gode muligheder for samarbejde mellem sundhedspersoner, der indgår i din behandling. For eksempel kan hjemmeplejen hjælpe med at udveksle billeder (af sår og andet). På den måde kan du hurtigere få den rette rådgivning og behandling.
Hvornår bruger vi måling i eget hjem?
- Behandling: når du er indlagt i dit eget hjem og skal følges af en læge eller sygeplejerske
- Kontrol: når du som kronisk syg, har brug for en kontrol af for eksempel af dit blodtryk
- Rådgivning: Når du som kronisk syg, har brug for et godt råd eller er i tvivl om noget Måling i eget hjem giver også gode muligheder for samarbejde mellem sundhedspersoner, der indgår i din behandling.
Hvad kræver det?
For at kunne sende måledata hjemmefra skal du i de fleste tilfælde have en smartphone, en tablet eller en computer med en internetforbindelse. Du skal ikke have særlige IT-kompetencer.
- Udstyr udleveres og du får en god introduktion af en medarbejder fra eHospitalet inden brug
- Hvis måleudstyret ikke virker, kan du ringe til din kontaktperson i eHospitalet.
Kontakt
Adresse
Ring til os
Opdateret torsdag den 6. jun. 2024