eHospitalet ønsker at sætte borgerens og de pårørendes behov først. Det arbejder vi for hver dag, og vores opgave er at sikre behandling i borgerens eget hjem eller tæt på dette, såfremt borgeren ønsker det.
eHospitalet bygger på telemedicinske- og virtuelle løsninger, for eksempel brugen af video. På andre områder ligner eHospitalet regionens øvrige sygehuse. Det gælder i forhold til patientsikkerhed, kvalitet, forskning, kompetenceudvikling, økonomi og ledelse.
Ledelsen
eHospitalets ledelse består af en lægefaglig chef, samt 3 funktionschefer, der dækker og har ansvar for følgende kliniske funktioner:
- Hjemmebehandling
- Forebyggelsesindsatser til kronikere
- Lægevagten
eHospitalet er en del af Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland
Læs mere om Det Nære Sundhedsvæsen
eHospitalets personale
Vores medarbejdere består af læger, sygeplejersker, social og sundhedsassistenter, lægesekretærer og andre medarbejdere med sundhedskompetencer. Endvidere samarbejdes tæt med vores lægemiddelenhed i Det Nære Sundhedsvæsen og Præhospitalscenteret.
Vi rådgiver, behandler og hjælper med at forebygge forværring af symptomer, samt forebygger indlæggelser på sygehuse.
Du vil have kontakt med sundhedsfaglige medarbejdere, der har relevans for dig. Vores fokus er tilgængelighed og tryghed.
Organisering
eHospitalet har tre funktionsområder, der svarer til andre sygehuses afdelinger. Måden, vi arbejder på i eHospitalet, er på nogle områder anderledes end på de øvrige sygehuse, og derfor bruger vi et andet ord. Du kan læse om de enkelte funktionsområder nederst på siden.
Vi har også en række tværgående funktioner, som understøtter det daglige arbejde og eHospitalets udvikling. Derudover har vi nedsat "eHospitalets Følgegruppe", hvor vi inddrager borgere, patienter og pårørende.
Indlæggelse
eHospitalet kan have behandlingsansvaret for:
- Patienter med lettere akut eller midlertidige forværring af kroniske sygdomme, der for eksempel bliver henvist fra sygehuse, egen læge, vagtlæge eller kommunen.
- Borgere der er færdigudredt men ikke færdigbehandlet, og udskrives fra regionens øvrige sygehuse til en kommunal plads eller eget hjem til videre behandling.
Når en patient eller borger indlægges i eHospitalet, sker det efter visitation fra eHospitalets læge. eHospitalet overtager ansvaret for behandlingen i hele indlæggelsen, uanset om du er indlagt i dit eget hjem eller på en kommunal plads.
Patienter og borgere vil enten blive behandlet af sundhedsfagligt personale fra kommunen (akutteam) eller sygeplejersker fra eHospitalet (mobil behandlingsenhed).
Ambulant forløb
eHospitalet tilbyder ambulante forløb for borgere med KOL eller kroniske smerte, hvis der ikke er behov for hyppig observation og behandling.
PreCare-KOL: Borgere med KOL, der har lyst til at deltage aktivt i at lave målinger af deres iltmætning og puls i eget hjem, og sende disse data til eHospitalet, hvor en sygeplejersker følge målingerne og tager kontakt til borgeren, hvis målingerne viser en forværring
Aktiv Patientstøtte: Borgere med en eller flere kroniske sygdomme, der gerne vil have en større indsigt i og et bedre overblik over deres sygdom. I forløbet er der fokus på at mestre livet med sygdom og at navigere i sundhedsvæsenet.
Læs mere om behandling og forløb i eHospitalet
eHospitalets rådgivning varetages af kompetent sundhedspersonale, blandt andet sygeplejersker der er specialiseret i forskellige fagområder.
Borger
PreCare-KOL Rådgivning: Borgere med KOL og deres pårørende kan få svar på spørgsmål om KOL. Det kan for eksempel handle om hverdagen med KOL, mulige tilbud i ens nærområde, eller hvad man skal gøre, hvis man får det dårligt.
Sundhedsrådgivningen: I det regionale callcenter besvarer læger, sygeplejersker og sekretærer opkald fra borgere, sundheds-personale og kommunale ledere. Sundhedsrådgivningen svarer på spørgsmål om bestilling og svar på coronatest samt rådgiver om Corona.
Fagperson
Kompetencecenter for Lungesygdomme: Sundhedsfagligt ansatte i kommuner, på sygehuse eller i almen praksis kan få rådgivning om lungesygdomme og deltage i en lang række faglige tilbud.
Medicinrådgivningen: Henvender sig til sundhedsfagligt ansatte i kommuner samt regionale bosteder. Her kan medarbejder der håndterer medicin få rådgivning af eHospitalets farmaceut.
Sundhedsprofessionelle kan også få rådgivning af både læger og specialist sygeplejersker i eHospitalet, når en patient er indlagt i eHospitalet.
Læs om rådgivning til borgere
Læs om rådgivning til fagpersoner
Kontakt
Adresse
Ring til os
Opdateret tirsdag den 18. jun. 2024